Care sunt condițiile în care România ar putea reveni la starea de urgență. Ce arată prognozele

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus din țara noastră a îngrijorat autoritățile, iar acum se vehiculează că România va reveni la starea de urgență. Autoritățile sunt rezervate în a declara dacă acesta este un scenariu posibil pentru țara noastră.

Care sunt condițiile în care România ar putea reveni la starea de urgență

Cum numărul de cazuri din țară noastră este miercuri unul record, de 555 de pacienți noi infectați cu COVID-19, autoritățile se gândesc la măsurile ce trebuie luate în continuare în țară pentru ca virusul să nu se mai răspândească.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, spune că există un grup tehnico-științific de analiză, care ia în calcul mai multe aspecte, nu numai cifra efectivă de cazuri noi.

Astfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că nu poate fi vorba de un număr anume care să impună revenirea la starea de urgență.

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a declarat Arafat la Digi24.

Ce spune ministrul Sănătății despre revenire la starea de urgență

La rândul lui, ministrul Sănătății a spus că va fi făcută o propunere pentru revenirea la starea de urgență, dar singurul care poate institui această stare este doar președintele Klaus Iohannis.

“Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii facem o propunere către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar starea de urgenţă este atributul preşedintelui României care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem şi evoluţia ulterioară”, a transmis Tătaru.

Și liderul deputaților PNL, Daniel Fenechiu spune că starea de urgență este un scenariu chiar posibil, dacă situația se va agrava iremediabil.

„În situația în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”, a declarat Daniel Fenechiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *