Medicul Virgil Musta, previziune sumbră pentru România: „Nu vom mai avea locuri în spitale”

Coronavirusul face ravagii în țara noastră, joi fiind ziua cu un nou număr extrem de mare de cazuri de infectare cu coronavirus. De altfel, acum este doborât record după record în ceea ce privește îmbolnăvirile de COVID-19.

Virgil Musta trage un semnal de alarmă
Medicul Virgil Musta a atras atenția că dacă situația va continua tot așa, vom ajunge în situația de a alege pe cine vrem să salvăm.

Mai mult decât atât, medicul de la Timișoara crede că mărirea numărului de cazuri este departe de a se fi încheiat. În curând, vom ajunge în situația în care paturile din spitale nu vor mai fi de ajuns pentru toți bolnavii de coronavirus din țara noastră.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitaleor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Bolnavii nu vor mai avea loc în spitale

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.

Mai mult decât atât, medicul-erou de la Timișoara a spus că este posibil ca România să ajungă în situația altor state, în care oamenii bolnavi vor fi trimiși acasă, din cauză că nu mai există locuri în spitale.

“Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’ pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *