Ministrul Florin Cîțu, declarații dure referitoare la dublarea alocațiilor: “Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani?”

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu susține că nu există bani la buget pentru dublarea alocațiilor și cp ar fi necesar un plus de finanțare de 6,4 miliarde de lei pentru a putea duce la îndeplinire majorarea pe care o așteaptă atât de mulți români.

Ministrul a mai precizat că alocațiile au fost majorate în Parlament fără să aibă o sursă de finanțare și că legea este de fapt neconstituțională.

Cîțu nu le dă prea mari speranțe copiilor și părinților care așteaptă cu sufletul la gură dublarea alocațiilor. Se pare că nu există bani la buget pentru o astfel de majorare și legea votată în Parlament ar fi neconstituțională, după părerea ministrului de Finanțe.

“Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a declarat ministrul Cîțu la Digi24.

Ministrul a mai precizat că economia României se găsește în prezent într-o situație de criză și dublarea alocațiilor ar putea fi amânată pentru viitor, costurile fiind de aproximativ 6 miliarde de lei.

“Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a mai spus Cîţu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *