Specialiștii de la CDC au identificat noi simptome ”periculoase” ale Covid-19 la adulți

Adulții pot suferi uneori de simptome periculoase, care seamănă cu un sindrom legat de coronavirus la copii, au declarat cercetătorii de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Potrivit CNN, ei îl numesc sindrom inflamator multisistem la adulți sau MIS-A și spun că este similar cu sindromul inflamator multisistem la copii sau MIS-C.

La fel ca MIS-C, MIS-A nu este legat evident de coronavirus și este posibil ca persoanele care suferă să nu prezinte alte simptome care ar indica infecția cu Covid-19.

Dar MIS-A a ucis cel puțin trei pacienți și, similar cu Covid-19, lovește în mod disproporționat minoritățile rasiale și etnice, a spus echipa CDC.

Un bărbat de culoare care locuia în Florida a probleme cu urechile, susținând că aude tot felul de zgomote, dar și vărsături și dureri în piept. El a obținut rezultate negative la Covid-19 când a fost internat la spital, dar a murit, în ciuda tratamentului. Avea 46 de ani.

O femeie de culoare de 22 de ani din New York a fost sănătoasă până când a făcut febră și frisoane, după care a petrecut 19 zile în spital, înainte de a fi externată, a spus echipa CDC.

MIS-C a afectat câteva sute de copii din întreaga lume și, dacă această afecțiune este tratată prompt, copiii se recuperează. Provoacă inflamații generale, dar pacienții nu prezintă de obicei simptomele clasice ale coronavirusului. Testele de sânge indică faptul că MIS-C se poate dezvolta la câteva săptămâni după ce un copil și-a revenit după o infecție cu coronavirus – de obicei un caz care a cauzat simptome ușoare sau chiar zero simptome.

Echipa CDC a descris cazurile a 27 de adulți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani care aveau simptome similare. Majoritatea au avut inflamații extreme pe tot corpul și funcționări defectuoase la nivelul organelor, cum ar fi inima, ficatul și rinichii – dar nu și plămânii.

”Deși hiperinflamarea și disfuncția organelor extrapulmonare au fost descrise la adulții spitalizați cu Covid-19 severă, aceste afecțiuni sunt în general însoțite de insuficiență respiratorie”, au scris ei în raportul săptămânal al CDC despre deces și boală, MMWR.

„În schimb, pacienții descriși aici au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut din sânge) sau anomalii radiografice în conformitate cu definiția cazului de lucru, ca să distingă MIS-A de infectarea Covid-19 severă; doar opt din 16 pacienți au avut simptome respiratorii documentate, înainte de apariția MIS-A.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *