ULTIMA ORA! Nelu Tătaru a făcut declarații despre al patrulea val al pandemiei! Vaccinarea ar putea fi obligatorie

Potrivit fostului ministru, dacă părintele nu dorește să își vaccineze copilul, riscă o contravenție de până la 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere.Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amenda)”, a menționat Nelu Tătaru.

În cazul în care părintele refuză atât vaccinarea copilului, cât și achitarea amenzii, Tătaru a dat de înțeles că acesta ar putea fi decăzut din drepturile parentale.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată

accepte vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept, copilul va fi preluat de altcineva”, a mențioant Nelu Tătaru.

Vaccinarea copiilor împotriva COVID ar putea începe din toamnă

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a dezvăluit duminică seara că în toamnă ar putea începe imunizarea copiilor între 12-15 ani, împotriva COVID-19.

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este

foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât

cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, pentru Digi24.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *