Accesul în mall se face doar pe bază de permis de sănătate.

Noi restricții au fost impuse pentru persoanele nevaccinate, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut dramatic în ultima perioadă. Astfel, una dintre măsurile adoptate este limitarea accesului în mall-uri, măsură care este discutată si in Guvernul Romaniei.

Situația epidemiologică este dramatică în aceste momente în Franța, astfel s-a decis impunerea unor restricții mult mai dure pentru persoanele care refuză să se imunizeze împotriva Covid-19. Oficialii a decis limitarea accesului oamenilor în mall-uri, intrarea în aceste centre comerciale se face pe baza permisului de sănătate.

România a preluat toate măsurile împotriva pandemiei luate până acum în Franța, așadar este posibil ca în curând măsura să fie adaptată și în țara noastră. De altfel, această măsură de restricții în mall pentru nevaccinați a fost deja discutată in Guvernul României.

Accesul în mall se face doar pe bază de permis de sănătate. Măsura a fost aplicată

Franța se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de infectări cu Covid-19, astfel s-a decis impunerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate.

Numărul infecților zilnice a crescut, la sfârșitul lunii iunie erau 24.000 de cazuri.

S-a decis ca intrarea în mall să fie restricționată în Franța, astfel angajații din aceste centre comerciale sunt obligați să le ceară clienților să prezinte permisul de sănătate pentru Covid-19, guvernul punând presiune asupra oamenilor pentru a se imuniza, potrivit Reuters.

Această măsură de prezentare a dovezii vaccinării sau a unui test negativ se aplică în toate mall-urile cu o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătrați, în zonele în care rata de infectare este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de locuitori pe săptămână.

De luni, majoritatea clienților au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzând-ul ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieții normale.

”Din păcate, nu avem multe alte opţiuni în acest moment, aşa că nu mă deranjează”, a declarat pensionarul parizian Frederic Gaide, în faţa magazinului universal Printemps.

De la începutul acestei săptămâni, polițiștii au devenit tot mai duri în aplicarea în ceea ce privește prezentarea permisului de sănătate în restaurante, trenuri și spații publice interioare, după ce au fost îngăduitori când această măsură a fost introdusă săptămâna trecută.

Clienții s-au conformat noilor reguli și nu s-au opus prezentării permiselor de sănătate, însă, unii proprietari de restaurante s-au plâns că este o pierdere de timp până când clienții își găsesc permisul.

”Este nevoie de timp pentru a debloca telefonul, pentru a găsi aplicaţia, pentru a o deschide şi pentru a găsi codul QR. Partea de scanare funcţionează foarte bine, dar fiecare pas înainte de aceasta necesită timp”, a spus Ewa Fontaine, la restaurantul din Paris Le Mesturet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *